top of page

Behandlingar

Friskvård - Rehabilitering - Pt

Alla behandlingar utförs av Sofi som är utbildad Canineopat (hundfysioterapeut),
Friskvårdskonsulent (PT),
Djurvårdare på utökad nivå 2 samt hundmassör.

IMG_3536[16688].jpg

Friskvårdskontroll

Våra hundar har så mycket att vinna på att vi gör regelbundna kontroller på rörelseapparaten och muskulaturen. Regelbundna besök gör att spänningar och eventuella felbelastningar upptäcks tidigt och kan behandlas innan någon större skada uppstår. 


Vi går igenom hela hundens muskulatur och rörelseomfång samt tittar på hur hunden rör sig i de olika gångarterna.


Vi rekommenderar dig som har en hårt arbetande hund att komma en gång i kvartalet. För en sällskapshund som lever ett lugnare liv kan 1 -2 gånger per år vara lagom.

Räkna med ca 1,5h inklusive behandling i form av massage, elektroterapi, vibbrationplatta efter behov.

Investering: 650:-

9FA7E6D1-91FD-4070-9556-7A0C21C45072.JPG.jpg

Rehabilitering

Hundar som råkar ut för olika skador och operationer är oftast i behov av rehab för att få tillbaka så bra funktion som möjligt i den skadade delen och för att undvika problem i andra områden som på grund av ursprungsskadan kan bli överansträngda och skapa nya problem.

Vi kan hjälpa till med en personlig rehabiliterings plan för din hund. Ofta så skriver behandlande veterinär en remiss och då kan man få ersättning för rehab behandling från hundens försäkringsbolag.


Kontrollera innan bokning vad som gäller för just din hunds försäkring och be veterinären att skicka journal och remiss kopia till info@jyckenochjag.se så utformar vi en behandlings och träningsplan specifikt efter din hunds behov.

IMG_7459[16687].jpg

Pt och träningsprogram

För att våra fantastiska hundar ska hålla sig friska och starka långt upp i åldern så kan det vara till en otrolig bra hjälp med ett personligt utformat träningsprogram för hunden, precis samma som det oftast är för oss tvåbenta.

För att ett personligt program ska bli så bra som möjligt och för att undvika skador behövs en friskvårdskontroll innan. (se ovan)

Hundar är spännande att jobba med och bara genom små förändringar och få övningar kan man få riktigt bra resultat!

Vi här på Jycken & Jag älskar att vara ute i naturen och bygger mestadels program med naturliga hjälpmedel och sådant som oftast redan finns i hemmet.


Alla ska ha möjlighet till bra träning utan stora investeringar i redskap. <3

Investering: 495:- 

bottom of page