top of page
Namnlös (1640 × 924 px) (3).png


OM OSS

Jycken & Jag föddes ur en idé om ett företag med ett helhetskoncept där både hund och människa behandlas med respekt och där behandlingar, kursverksamhet, försäljning, föreläsningar & träning blir gränsöverskridande och kunskaper samt erfarenheter från de olika utbildningarna och livet kan dra nytta av varandra. <3

Allt för en så bra upplevelse som möjligt både för fyrbenta och för tvåbenta. 

Mitt hundintresse startade för ca 35 år sedan då jag gick runt i bostadsområdet och rastade grannarnas hundar. När jag var 10-11 år fick jag min första nära relation med en hund, Collietiken Quinta Luna som fanns på gården där jag skötte om och red på hästar.
 
Quinta och jag hängde nästan alla helger och hon följde glatt med på ridturer och vi delade alltid lunchmackan. Vi fick en speciell relation och en dag stod hon utanför vårt hus som låg ca 4-5 km från gården. Quinta hade spårat efter mig då jag cyklat hem. Jag blir än idag rörd när jag tänker på hur hon gav sig iväg ut i trafiken med målet att nå framtill mig. Efter detta tillfälle fick hon följa med hem på helger och jag började även träna med henne på brukshundsklubben, främst lydnad och agility.
 
Min första egna hund tjatade jag mig till när jag var 12 år genom att lova att den inte skulle skälla eller fälla och att pappa aldrig skulle behöva gå ut med den. Resultatet blev Franz, en Engelsk springer spaniel som skällde, fällde, gnällde och tog otroligt stor plats ;-).

Detta var början på min hundresa som efter 35 år och ett femtontal hundar senare fortfarande pågår.
 
I dag är jag sambo med Semlan 7 år, Rut 6 år och Ronjja, Ruts dotter som är född i juni -21 alltså 2 år nu och dom är alla dansk-svenska gårdshundar med skinn på nosen! 
I flocken finns även Ulla, en 4 årig Lagotto tjej med massor av energi och många åsikter och nykomlingen Joker som är 10 månader och en Malinois kille.

För att se mina utbildningar klicka på "om mig" nedan.

Varm välkomna och hoppas ni kommer att trivas hos Jycken & Jag!

bottom of page