top of page

Dagläger i Nosework i Markaryd
den 9/5


 

KURSER I MARKARYD

Turkos Katt Citat Fotokollage (Omslagsbild för Facebook-evenemang) (Kort (liggande)) (1).p

 

 

 

Specialsök innebär att vi lär hundarna att söka och hitta en specifik doftetikett. Vi kommer att använda oss av etiketten röd kong classic.

Under grundkursen kommer fokus att ligga på att påbörja markeringsträningen samt att jobba upp ett högt värde på att söka och hitta små bitar av röd kong.

Vi kommer att jobba med ett ekipage åt gången och en stor del av kursen är att observera och diskutera det vi ser när vi och våra hundarna jobbar. Det ingår även en del grundövningar som kan komma att behövas vid markeringsträningen och vid belöningsutveckling.

Passar alla hundar från ca 6 mån, inga förkunskaper krävs. Men det kommer att krävas en hel del hemma träning mellan gångerna om markeringarna ska vara på plats efter kursens slut. 

Kul & utvecklande träning, häng med du också!

måndagar

Datum: 

Tid:

Pris: 1900:-

Plats: Balkheds Bygg & Djurfoder

Läs mer om specialsök här!

Lärare/instruktör: Sofi Nilsson, hundinstruktör som är SNW certifierad noseworklärare och doftprovsdomare samt diplomerad Specialsöksinstruktör.

SPECIALSÖK GRUNDKURS

 

 

 

onsdagar.

Datum: 3/4, 17/4, 24/4

Tid. 19.15 - 20.30

Investering: 1500:-

Plats: Balkheds Bygg & Djurfoder

Förkunskaper: inga! Vi börjar med att lära in och skapa värde för doften eukalyptus.

Nosework är en hundsport som går ut på att hunden ska söka upp en speciell doft. Dofterna som används är hydrolat av eukalyptus, lagerblad och lavendel. Söken delas upp i inomhussök, utomhussök, behållarsök samt fordonssök. Under dessa träffar kommer vi att fokusera på att lära hunden leta efter doften eukalyptus.

All form av nosarbete är berikande för din hund och passar de flesta hundar. Hundarna blir skönt trötta och avslappnande av att få använda nosen och det är väldigt intressant och kul för husse & matte att lära sig läsa sin hund i arbete och att göra något kul och positivt tillsammans.

NYBÖRJARKURS NOSEWORK

Datum: söndagar  25/2, 10/3

Tid: 10.00 - ca:13.00

Plats: Balkheds Bygg & Djurfoder

Investering: 600:- per tillfälle, anmäl till de datum som passar er!

TEMATRÄNING NOSEWORK

 

 

 

 

onsdagar 

Datum: 13/3, 20/3, 3/4, 17/4, 24/4

Tid: 17.30 -19.00

Investering:1900:-

Plats: Balkheds Bygg & Djurfoder

På denna kursen går vi vidare och jobbar med svårare gömmer och förbereder för klass 2 & 3 samt rör oss i större områden. Vi fortsätter att slipa på vår förmåga att kunna läsa hunden under arbete och vid fynd samt lär oss mera om inomhus, utomhus, behållarsök och fordonsök i Balkheds fina sökmiljöer. Vi jobbar mycket med hundarnas sökdriv och tittar även på belöningsutveckling. Passar för dig som är träningsintresserad och vill gå vidare och utvecklas. Vi individanpassar övningarna så denna kursen passar även dig som ännu inte tävlat men har siktet inställt på tävling eller på utvecklade aktivering.

Den här kursen passar att gå mer än en gång!

 FORTSÄTTNING NOSEWORK 

 

måndagar varannan vecka

Datum:11/3, 25/3, 8/4, 15/4, 22/4

Tid: 17.30 -19.00

Plats: Balkheds Bygg & Djurfoder

Investering: 1900:-

Under fortsättningskursen kommer vi att gå vidare och finslipa på hundens sökteknik, markeringarna samt vår förmåga att ta oss an olika sökområden.

Vi kommer även att titta på kommande regler som gäller under ett SBK specialsökprov. Allt för att förbereda både hundar och människor för eventuell provstart.

Vi kommer mestadels jobba med ett ekipage åt gången och en stor del av kursen lär vi av att se på varandra och diskutera.

Passar alla hundar som kan söka och hitta röd kong classic samt förare med ambitionen att starta på prov i framtiden.

Kul och utvecklade träning, häng med du också! 

SPECIALSÖK FORTSÄTTNING

bottom of page