top of page

Valpvecka 2


Måndag


I dag blev det lite miljöträning på Balkheds i Markaryd. Joker fick gå runt och kolla lite och hälsa på flera av personalen.😍

Fick även träna på lite konster med Tova.

Han måste ju vara det smartaste valpen som fötts!😉I dag ylades det inte i bilen men han gillar verkligen inte att hoppa in i buren. Nu har jag honom i bur i baksätet så att han kan se mig under färden. Det verkar hjälpa lite.

Efter butiksbesöket somnade han dock och jag passade på att springa in och handla.


I övrigt är jag förbaskat trött, två kissturer per natt i 10 dagar nu börjar ta ut sin rätt på den här "tanten"....😴


Faktiskt svårt att få till kvalitativt valphäng med honom när jag är så seg. Hoppas verkligen att han börjar sova hela nätter snart.👍


Tisdag


Riktigt bra fm häng ute medJoker i dag! Tycker att han börjar söka kontakt mera själv nu. Han har en ganska självständig personlighet och travar på utan att bry sig så mycket om mitt sällskap så vi jobbar mycket på att skapa stort värde i att söka upp mig och spontan ögonkontakt.


En liten stund med burträning, handtarget, omväntlockande och frivilligt släppande blev det också innan lunch och middagslur.

Perfekt att han känner sig trygg nog att sova för sig själv då det underlättar att jag kan ta en timmes promenad med tjejerna. Det hjälper mycket när man bor själv.😅


Det fick bli en hemma dag idag då vi har varit ute åkt två dagar på raken. Tänker att eftersom han har det lite slitsamt med bilåkning vill jag inte stressa honom med det varje dag om jag inte måste.


Joker fick också hjälpa till att städa och fixa i behandlingsrummet i em/kväll, han är riktigt hjälpsam och far och flyger hit & dit. Så han blev riktigt trött och somnade tidigt!


Onsdag:


I dag var vi och hälsade på hos Kämparglöds hundcenter. Lite häng i caféet och rundtur i butiken som dagens sociala träning.👌


På eftermiddagen mötte jag upp stängsel killarna som ska komma med en offert på viltstängsel rund hela tomten. Var tydligen ca 320m staket. 🤪 Blev bra med två människomöten till för lilla Joker som glatt sprang med när det mättes.


Torsdag:


I dag hängde vi mest hemmavid. Förutom en liten tur till byn för att slänga kartonger. Passade på att ta en lite tur och gå lite på rörliga broar nere vid sjön. Nemas problemas sa Joker som knata på glad i hågen!Fredag:


I dag blev det en tur till Osby brukshundklubb. Perfekt att kunna hänga med lite olika lika människor på olika platser under den första månaden. Jag passade även på att träna lite Rally med Ulla eftersom hela klubbstugan var full av kompetenta valppassare.😅


Joker bak i bilburen med Ulla och det gick toppen fint. Han blev inte alls lika stressad i dag vilken känns skönt både för honom och för mig.👍


Lördag:


I dag kommer bästa Ebba och är valpvakt när jag ska iväg och jobba. Vart ju sjuk under hösten och ett av ersättnings tillfällena blev idag. Wow så kul att se vilka stjärnor hundarna och deras människor är!🤩

Här är en liten filmsnutt:Är du sugen på att komma i gång med Nosework startar det upp nybörjarkurser både i Markaryd & Fleninge, Helsingborg i februari!

Kika in på hemsidan och läs mer.


Efter nosework hos Balkheds så blev det PT träning med en riktigt trevlig Cocker spaniel tik som dock ligger på lite väl i koppelt på promenaderna tycker de tvåbenta.😉


Privatlektion är en bra alternativ till kurs där du får övningar och genomgång som passar just dig och din hund. Vill du veta mer eller boka tid?


Hemma hade det gått fint med de tre av fem hundarna som var kvar hemma. Bra träning för Joker att hänga med någon annan än mig jämt även fast att han bara varit här i två veckor känns det som längre pågrund av att jag är med honom mest hela dagen.🤪


Söndag:


I dag vaknade jag med huvudvärk och kände mig extremt trött efter en kiss kl 02 och en valp som tyckte det var morgon kl 05.15 i morse. Jag brukar alltid testa att ge honom ett smaskigt ben och prova lägga mig igen efter han varit ute men det lyckas tyvärr sällan.


Just den här biten är förbaskat jobbig och gör det svårt att orka med allt som ska göras, ligger något efter med all planering och marknadsföring men hoppas att sömnrutinen snart ska vara på plats.🤞


Denna veckan har vi tränat en stund på fm och en stund på kvällen varje dag på lek, handtarget, burträning, checka in efter belöning och omväntlockande.


Här är en film på hur jag startar upp träningen med omvänt lockande:Hade tänkt att få till mycket mer lekträning denna veckan än vad jag gjort.🙈 Men men det hinner vi nog med det också för som sagt så har han bara varit här i två veckor och prio 1 är funka bra i flocken och kunna slappna av i olika miljöer.


I kväll blev det även lite kloklippning och klofilning, har grejat mycket med tassarna en stund varje dag och märker att det som funkar bäst är att fila ner klorna istället för att klippa just nu när klorna är så små och svarta.


Nästa vecka tänker jag att jag ska få till att filma lite inchecknings övningar som är toppen då dom får valpen att söka sig tillbaka till dig efter den har blivit belönad och gör därmed det mycket lättare att fortsätta träningen!


Sugen på att komma på lite praktisk valp/unghundsträning? Anmäl dig och din valp till "valpskola" på lördag em kl 14.00 nästa vecka i Örkelljunga. Läs mer om eventet här!

Blir en mindre grupp där vi har gott om tid för varje deltagare.🐶


Trevlig kväll önskar

Sofi & jyckarna!96 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page